Апетитът за онлайн покер нараства по време на пандемия

Онлайн бумът отчасти се дължи на отмяната на големи спортни събития

07:51 | 28 август 2020
Обновен: 07:52 | 28 август 2020
Автор: Стефимир Гроздев
Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg
Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Коронавирусът донесе несигурност за бъдещето на много от хора, като на фона на това се наблюдава нарастващ апетит за игра на покер. От Flutter Entertainment заявиха, че бумът в онлайн хазарта е увеличил приходите им с 22% през първата половина на 2020 г., съобщава Bloomberg.

Средният брой на клиентите на игрите на ден в подразделението на PokerStars нараства със 70% през второто тримесечие, когато икономиките спряха да работят. 

Затоврените вкъщи хора „преоткриха любовта си към покера“, каза главният изпълнителен директор на Flutter Питър Джаксън пред репортери след първите резултати на компанията след сливането ѝ със Stars Group през май.

Голяма част от залаганията бяха „малки“ - за около 10 паунда (13 долара) седмично, което е „ниска цена за забавление“, каза той.

Най-голямата световна компания за хазарт се намесва много по-често, за да попречи на рисковото поведение в отговор на бума при онлайн игрите и перспективата за по-строги регулации. Компанията "драстично увеличи броя на намесите си", каза Джаксън.

В подразделението си за залози и игри Sky Flutter изпрати повече от 700 хил. предупреждения към играчите за лимитите им за депозит.

Онлайн бумът отчасти се дължи на отмяната на големи спортни събития. Според Джаксън заради пандемията перспективата все още е „силно несигурна“ и Flutter очаква да реализира загуба в САЩ тази година.