Републиканците дават мрачни прогнози при управление на демократите

В рамките на първия ден от конгреса на Републиканската партия ключова тема бе коронавирусът

10:24 | 25 август 2020
Автор: Стефимир Гроздев
Снимка: Chip Somodevilla/Getty Images/Bloomberg
Снимка: Chip Somodevilla/Getty Images/Bloomberg

Американският президент Доналд Тръмп, както и останалите говорители в първия ден на конгреса на Републиканската партия се опитаха да обрисуват една мрачна и на моменти дори апокалиптична картина на Америка при управлението на Демократическата партия, пише Investor.bg.

В първия ден от четиридневната си конференция републиканците формално подкрепиха кандидатурата на президента Доналд Тръмп за изборите през ноември.

Ключова тема очаквано бе и справянето на Тръмп с коронавирусната пандемия. Държавният глава е силно критикуван за неуспеха си да се справи с вируса, който отне живота на над 177 000 души в САЩ. Една от основните причини бе съпротивата му срещу някои съвети на здравните власти като носенето на маска на обществени места.

Още по темата

Тръмп е републиканският кандидат за изборите в САЩ

Тръмп зададе тона на събитието по-рано през деня с обръщение към делегатите в Шарлът, Северна Каролина, след като официално бе издигнат за кандидат на партията за президентските избори в края на годината.

Републиканците обещаха вдъхновяващи и положителни послания за разлика от описания от тях мрачен конгрес на демократите. Но първата вечер от събитието бе белязано предимно от говорители, които даваха злокобни прогнози за страната, ако Джо Байдън поеме президентския пост.

Един от ключовите говорители бе синът на президента Доналд Тръмп-младши, според когото баща му е бил наричан „расист и ксенофоб“ заради спирането на пътуванията от Китай в опит да бъде предотвратено разпространението на вируса. „Те (демократите – бел. ред.) поставиха политическата коректност преди сигурността и безопасността на американския народ“, посочи той.

Сред другите основни говорители на конгреса бе и бившата представителка на САЩ в ООН и спряганата за кандидат-президент през 2024 г. Ники Хейли.

Още по темата прочетете в Investor.bg.