Ant Group на Джак Ма се готви за едно от най-големите IPO-та на 2020 г.

Финтех компанията се насочва към едновременно предлагане на две борси

16:24 | 20 юли 2020
Обновен: 16:26 | 20 юли 2020
Автор: Хюлия Айваз
Снимка:  Shiho Fukada/Bloomberg
Снимка: Shiho Fukada/Bloomberg

Финтех компанията Ant Group на милиардера Джак Ма търси оценка от над 200 млрд. долара, след като се листне в Хонконг и Шанхай, твърдят източници, запознати с въпроса, пише Bloomberg.

Компанията се насочва към едновременно предлагане на две борси и обещава това да е един от най-големите пазарни дебюти от години, пише Investor.bg.   Ant вече има по-голяма оценка от повечето компании на Wall Street, а ако условията са благоприятни, тя може да се опита да набере повече средства от IPO-тата си от рекордните 29 млрд. долара на Saudi Aramco, допълва един от източниците, който е пожелал да остане анонимен, защото няма право да коментира въпроса публично.

Диамантът в короната на империята на Alibaba, Ant ускорява еволюцията си в онлайн търговски център за всичко – от заеми до туристически услуги и доставки на храна, в опит а привлече обратно потребителите, които загуби заради Tencent Holdings.

Главният изпълнителен директор на Ant Саймън Ху заяви, че иска хората да смятат Alipay за нещо повече от просто нишов доставчик на финансови услуги и разплащания за най-голямата платформа за електронна търговия. Сега Alipay се насочва към широк спектър от потребителски услуги – от хранителни стоки до управление на състоянието, от хотелски резервации до заеми.

Прочетете още на Investor.bg.