Twitter ще слага етикет на публикации с невярна информация за коронавируса

Той ще гласи, че „част или цялото съдържание, споделено в този туит, противоречи на указанията на експертите по обществено здраве относно Covid-19“

21:50 | 11 май 2020
Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg
Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Twitter ще слага етикет на някои публикации, свързани с Covid-19, които смята за объркващи или подвеждащи. Това увеличава вероятността повече публикации да бъдат класифицирани като дезинформация или да бъдат премахнати, пише Bloomberg.   

Преди това Twitter обяви, че ще премахне информация, свързана с коронавируса, представляваща пряка заплаха за безопасността на потребителите. 

Новият етикет ще се прилага за публикации, при които "хората могат да бъдат объркани или подведени", заяви компанията в понеделник.

На публикациите може да бъде даден етикет, който гласи, че „част или цялото съдържание, споделено в този туит, противоречи на указанията на експертите по обществено здраве относно Covid-19“. Потребителите ще имат възможност да кликнат за повече информация.  

Twitter, подобно на Facebook, се опитва да ограничи разпространението на неверни данни и подвеждащи материали за вируса. И двете компании разчитат на органите на общественото здравеопазване, за да определят кога съдържанието може да бъде подвеждащо.