Интернет гигантите към служителите си: Ще работите от вкъщи през цялата година

Илон Мъск е сред отявлените защитници на отваряне на икономиката, но повечето технологични лидери са по-предпазливи

20:23 | 8 май 2020
Обновен: 00:14 | 4 юни 2020
Снимка: Bloomberg

Илон Мъск иска служителите му да се върнат на работа. Google и Facebook обаче предупреждават персонала си да се готви да работи от вкъщи през цялата 2020 г., пише Bloomberg.

Главният изпълнителен директор на Google Сундар Пичай е заявил в четвъртък пред служителите си да се подготвят да работят дистанционно до октомври и по всяка вероятност до края на годината. Говорител потвърди, че по-голямата част от персонала се очаква да работи от вкъщи до 2021 г.

Преди две седмици Пичай в мейл до работещите в Google заявява, че някои офиси ще отворят още през юни. Тази седмица обаче на служителите е било съобщено, че връщането към работа от офиса ще зависи от отдела и локацията, но повечето служители на Google ще работят от вкъщи до края на октомври, според хората, които не са упълномощени да говорят публично.

В четвъртък Facebook каза на служителите, че могат да работят дистанционно до края на 2020 г., ако искат. Социалната медия очаква повечето й офиси да останат затворени най-малко до 6 юли.

Някои мениджъри като изпълнителния директор на Tesla Илон Мъск са отявлени защитници на отваряне на икономиката, въпреки че повечето технологични лидери са по-предпазливи.

Компанията майка на Google Alphabet беше една от първите в Силициевата долина, която затвори офисите си в началото на март. През април Пичай каза, че всяко връщане ще бъде „поетапно“ и „постепенно“. В компанията работят повече от 100 000 души.