Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Facebook иска да привлече потребителите на Zoom към своите платформи

Технологичен коментар на Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg., Бизнес старт, 27.04.2020

10:51 | 27 април 2020

Facebook иска да насочи клиентите на Zoom към своите платформи и да се възползва от грешките и пропуските на платформата. Това каза в своя технологичен коментар Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаванто "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

"Зукърбърг обещава лесна за използване видеоконферентна връзка с приятели и семейство, без всичките проблеми с личните данни и личния живот, които Zoom имаше и с които сега се справя - любопитно - с помощта на Алекс Стамос, бивш директор на киберсигурността на Facebook, който напусна компанията".

Попов обясни, че така Facebook се присъединява към група технологични компании като Apple, Google, Microsoft или Cisco, които искат да сложат край на внезапния възход на Zoom и да заемат неговото място.

"Благодарение на лекотата си на използване Zoom се превърна в своеобразна социална мрежа в седмиците на глобалните забрани за излизане - без компанията наистина да иска това". 

По думите му копирането на успешни конкуренти винаги е било една от стратегиите на основателя на Facebook.

"След като конкурентът Snap измисли формата „Stories", с който потребителите могат да изпращат на целия си кръг приятели актуализация на състоянието, Instagram, WhatsApp и Facebook постепенно копираха идеята и забавиха растежа на Snap", припомни още Бойчо Попов. 

Целия технологичен коментар гледайте във видеото. 

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да гледате тук.

Повече новини от света на технологиите четете на Investor.bg.