Външните министри на страните в Г-20 насърчиха реформа в СТО

Министрите обсъдиха ситуацията в световната търговия, изпълнението на целите за устойчиво развитие, както и развитието на страните в Африка

16:00 | 23 ноември 2019
Снимка: Kazuhiro Nogi/Pool via Bloomberg
Снимка: Kazuhiro Nogi/Pool via Bloomberg

В японския град Нагоя днес завърши срещата на външните министри от страните в Г-20, протекла в три отделни сесии, предава Investor.bg.

Министрите обсъдиха ситуацията в световната търговия, изпълнението на целите за устойчиво развитие, както и развитието на страните в Африка. Сред важните теми в дневния ред бяха реформирането на Световната търговска организация (СТО) и данъчното облагане на големите компании в сферата на цифровите технологии.

Японският външен министър Тошимицу Мотеги заяви, че на срещата е било изразено единодушно мнение за нуждата от реформи в СТО и че страните от Г-20 трябва да играят водеща роля в тези реформи, тъй като СТО е ключова структура за гарантиране на функционирането на световната търговия.

Мотеги изтъкна също важната роля на Всестранното регионално икономическо партньорство (ВРИС), споразумение за което се очаква да бъде подписано догодина. 

Още по темата прочетете в Investor.bg.