Колко спечели Алберт Попов от силния си старт на сезона?

Веселин Коларов, редактор на Gol.bg, "Бизнес старт", 17.12.2021 г.

13:57 | 17 декември 2021
Обновен: 15:00 | 17 декември 2021
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Българската звезда в алпийските ски Алберт Попов започна новия сезон силно като даде най-добрия резултат в кариерата си в Европейската купа. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в рубриката си "Спорт и бизнес" в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

"В първия слалом за Световната купа, който се проведе във Вал д'Изер, Алберт Попов зае 16-то място. Той не допусна груби грешки при двете си спускания. В първия манш беше 18-ти, във втория 19-ти. Но отпадания на съперниците му осигуриха по-предно класиране. Това му осигури и 1235 швейцарски франка от наградния фонд", каза Коларов.

Изненадващо носителят на Големия кристален глобус Алекси Пинтюро не успя да се класира за втория манш. Но големият успех на Попов дойде два дни по-късно. 

"В слалома в Обереген, Италия, българинът зае 3-то място, само на 0,83 сек. от победителя Александър Стен Олсен от Норвегия. Вчера Попов се класира на шесто място във Вал Ди Фаса във втория слалом от Европейската купа. Така в генералното класиране софиянецът заема 3-то място със 100 точки, колкото има и Клеман Ноел. Лидер със 180 е Стен Олсен. Иначе идната сряда българинът ще участват в слалома от Световната купа в Мадона ди Кампилио", каза Коларов.

Но ще участва ли Алберт Попов на Зимните олимпийски игри?

"Сигурни участници в Пекин са Радослав Янков, Владимир Зографски, Александра Фейгин и Алберт Попов. Окончателните списъци с квотите ще станат ясни до 20 януари. За жалост, България няма големи традиции на Зимни олимпиади. Имаме едва шест медала, от които само един златен – на Екатерина Дафовска през 1998 г. Сега нямаме такива звезди в биатлона, а надеждите ни са свързани с Попов и Янков", каза още Коларов.

Какво ново около дипломатическия скандал за Игрите в Пекин, както и за отпадането на три спорта от Летните олимпийски игри през 2028 г. в Лос Анджелис може да гледате във видеото.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да намерите тук.