Bloomberg TV Bulgaria Интервю

Всеки делник от 19:30 часа

Стипендия във ВУЗФ и стаж в Investor Media Group са наградите в конкурса „Академия за финансови анализатори“

Камелия Иванова, Асоциация на европейските журналисти в България и Десислава Попова, зам. главен редактор на Investor.bg, Bloomberg TV Bulgaria Интервю, 08.09.2021

20:02 | 8 септември 2021
Обновен: 06:46 | 10 септември 2021
Автор: Александра Попова

Финансовият и икономически сайт Investor.bg става на 20 години, като заедно с Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) са подготвили конкурса „Академия за финансови анализатори“. Наградата е стипендия във ВУЗФ и стаж в двете водещи икономически медии в България Investor.bg и Bloomberg TV Bulgaria. Това коментираха Камелия Иванова от "Асоциация на европейските журналисти в България" и Десислава Попова, зам. главен редактор на Investor.bg, в интервю за репортера Красимир Чешмеджиев, излъчено в рубриката Bloomberg TV Bulgaria Интервю.

Поводът за стартирането на конкурса „Академия за финансови анализатори“ е 20-годишнината на Investor.bg. Сайтът е първият източник на финансова и борсова информация в България, като искахме да отбележим юбилея с нещо по-забележимо. Конкурсът „Академия за финансови анализатори“ е втората част от инициативата. Първата беше свързана със серия от видео лекции, които бяха водени от главния редактор на сайта Бойчо Попов. Те са достъпни на сайта ни в рубриката „Академия“, разказа Десислава Попова. 

От думите на Камелия Иванова стана ясно, че наградата е стипендия за магистратура във финансова специалност във ВУЗФ, която ще даде възможност на един млад професионалист да тръгне по избрания от него път. Другата част от наградата е стаж във финансовите медии Investor.bg и Bloomberg TV Bulgaria.

Кандидатите трябва да напишат есе, като могат да избират между 4 теми. Те са публикувани на сайта на Investor.bg.

За Камелия Иванова печелившият кандидат трябва да може да пише с разбиране. 

"Това е едно умение, което всеки трябва да прилага и да пише по начин, по който може да покаже, че познава темата. Това е особено важно, когато пишем по теми, свързани с икономически живот."

Десислава Попова е на мнение, че кандидатите трябва да поднесат тезата си по аргументиран начин.

"Необходимо е да си проличи, че са направили достъчно задълбочен анализ по темата".

Изискванията към кандидати включват да имат оценка над 4.50 от последните семестри. В конкурса могат да участват студенти от икономически и неикономически специалности. Най-важното условие е да владеят отлично английски език.

Целия разговор вижте във видео материала.

Видеа с всички гости на рубриката Bloomberg TV Bulgaria Интервю гледайте тук.