Bloomberg TV Bulgaria Интервю - архив

Всеки делник от 19:30 часа

Varrio Sport ще стартира продажбата на електрически велосипеди

Калоян Христов, съосновател и управител на Varrio Sport – All Seasons Outdoor, Bloomberg TV Bulgaria Интервю, 11.01.2021 г.

20:05 | 11 януари 2021
Обновен: 20:25 | 11 януари 2021
Автор: Станислава Цветкова

Оценката за бизнеса Varrio Sport – All Seasons Outdoor от страна на менторския колектив на инициативата на „Въхновяващите 5“ е изключително добра, а получените съвети – полезни. Това заяви Калоян Христов, съосновател и управител на Varrio Sport – All Seasons Outdoor, в интервю за репортера Велина Велинова, излъчено в рубриката Bloomberg TV Bulgaria Интервю.

Припомняме, че компанията е част от петте победители, които спечелиха доверието на публиката и получиха най-висока подкрепа сред над 40 иновативни бизнеса в стартъп инициативата на "Вдъхновяващите 5".

„Като обратна връзка получихме полезна информация и добра оценка за етапа, на който се намираме в момента и това, което сме постигнали. Заложили сме стабилна основа с добър потенциал. Нишата ни е широка и има пазар както в България, така и в цяла Европа. Като друг потенциал беше изтъкнат, че сме стартирали компанията си в правилното време – моментът, когато електронната търговия тръгна рязко нагоре и от сегашна гледна точка сме постигнали висока осведоменост за бранда си“, коментира Христов.

Той допълни, че с менторите на програмата са обсъждали възможността брандът да предлага още по-широка гама от марки и продукти.

„Работим в тази посока, но стартирането на работата с нов бранд, доставчиците и всичко останало, отнема много време – от намирането му до подписването на договори за съответните национални и международни права“, каза още гостът.

Той издаде, че въпреки това Varrio Sport – All Seasons Outdoor планува през тази година да стартира продажбата на електрическите велосипеди.

Компанията проучва и всички възможности за бъдещ капитал.

„Набирането на капитали чрез венчър фондове или т.нар. ангел инвеститор, би била една следваща стъпка, защото това се явява най-скъпият вид финансиране. Дотогава ще продължим със собствени ресурси и с подкрепата на банка партньор. Причините са няколко – нашият бизнес не влиза към кръга на високо технологичните и рискови компании, към които основно венчър фондовете проявяват интерес“, казва Христов.

Целия разговор вижте във видео материала.

Видеа с всички гости на рубриката Bloomberg TV Bulgaria Интервю гледайте тук.