Bloomberg TV Bulgaria Интервю

Всеки делник от 19:30 часа

Очаква се бум на сватбите през 2021 г.: ще оскъпи ли празника коронакризата

Галя Крайчева, основател на "Мелодика", Bloomberg TV Bulgaria Interview, 28.09.2020

20:06 | 28 септември 2020
Автор: Николета Рилска

По време на карантината заради Covid-19 и първите месеци след нея много събития бяха отложени за по-късен период през тази година и догодина. Вероятно активният сватбен сезон ще продължи по-дълго през 2020 г., а през следващата година се очаква бум. Това каза Галя Крайчева, основател на "Мелодика", в интервю за редактора Вероника Тонева, излъчено в рубриката Bloomberg TV Bulgaria Interview.

По думите на Крайчева основните неща, които съпътстват процеса по организирането на сватба, са същите след удара на пандемията. Клиентите обаче вече не обръщат толкова голямо внимание на детайлите заради множеството останали задачи пред тях, стана ясно още от разговора. 

Крайчева отбеляза, че цените на сватбите през 2021 г. ще зависят до голяма степен от това как ще реагира българската икономика. 

“Бюджетите могат да бъдат много по-различни, ако България навлезе в много дълбока криза”. 

Експертът посочи, че доставчиците също могат да увеличат цените, тъй като има много сред тях, които са спрели да оперират заради ограниченията в бранша. 

Според Крайчева средната цена на сватба за 100 човека е около 20 хиляди лева в момента - "при положение, че тя си има всичко, но нищо не е в повече". 

Вижте целия разговор във видео материала
Видеа с всички гости на рубриката Bloomberg TV Bulgaria Interview гледайте тук