Bloomberg TV Bulgaria Интервю

Всеки делник от 19:30 часа

Да създаваш занаятчийско изкуство по време на криза

Росица Ангелова, основател на "Фърфолета", Bloomberg TV Bulgaria Интервю, 22.07.20

20:00 | 22 юли 2020
Обновен: 06:29 | 23 юли 2020
Автор: Хюлия Айваз

Едно от предизвикателствата пред занаятчиите е голямата конкуренция у нас, тъй като България е един сравнително малък пазар. Това каза Росица Ангелова, основател на "Фърфолета", в интервю за Вероника Тонева, излъчено в рубриката “Bloomberg TV Bulgaria Интервю”.  

“Има доста хора, които се занимават с ръчна изработка не само професионално, но и като хоби. Това от до някаква степен разводнява пазара, появяват се много автори с не толкова стойностна и качествена продукция. От друга страна държавата ни налага ограничения, административни и финансови изисквания като на големите фирми”.  

Ангелова каза също, че достигането до хората е по-трудно, защото няма чак толкова много организирани места за изяви, а снабдяването с материали също е голям проблем.  

До клиентите си тя достига чрез своето ателие, където идват на място, и чрез онлайн магазин. Също така доста често ходи из цялата страна на организирани изложения.  

Ангелова сподели още, че хората, които пазаруват от "Фърфолета”, търсят различното.  

“Обикновено се търсят неща за доста презадоволени деца, които имат всичко. Търси се нещо персонализирано”, обясни тя.  

По време на извънредното положение Ангелова работи главно вкъщи.  

“Това беше времето, когато успях да обновя онлайн магазина, да помисля върху нови продукти, които мога да предложа и да минат тестов период и съответно да направя нова колекция, която вече мога да предложа и на публиката”.  

Тя посочи, че промяна в потребителското търсене определено е имало.  

"Повечето неща се търсят за подаръци. Когато хората не се събират, не се правят рождени дни, не могат да се срещат, съответно има и отлив. Аз правя и много аксесоари за коса - когато не могат да излизат навън, те не могат да ги ползват. Затова имаше малък спад. Но нещата се нормализираха вече и се надяваме малко по малко да се оправят”.  

Цялото интервю вижте във видеото.  

Всички гости на рубриката “Bloomberg TV Bulgaria Интервю” вижте тук.