Bloomberg TV Bulgaria Интервю - архив

Всеки делник от 19:30 часа

Онлайн пазаруването е новото нормално

Иван Александров, основател на ebag.bg, Bloomberg TV Bulgaria Интервю, 08.07.2020

20:05 | 8 юли 2020
Обновен: 07:04 | 9 юли 2020
Автор: Николета Рилска

Със започналите процеси на дигитализация, които бяха ускорени от пандемията, новото нормално, в което живеем, е доста по-различно. Видно е, че все по-голяма част от покупките ще минават онлайн, стига да има достатъчно качествени услуги. Това каза Иван Александров, основател на ebag.bg, в интервю за редактора Вероника Тонева, излъчено в рубриката "Bloomberg TV Bulgaria Интервю". 

“Пандемията помогна на много хора да опитат онлайн услугите... Промяната ще е дългосрочна, в следващите месеци ще видим по-отчетливо ефекта ѝ”.

Александров разказа, че работата на компанията се е увеличила рязко след въвеждането на извънредното положение у нас, като месец и половина по-късно екипът ѝ е бил увеличен със 100 нови служители. 

По думите на госта презапасяване от страна на потребителите е имало през първите седмици на извънредното положение. 

“Още в края на април хората започнаха да свикват с вируса и начинът им на живот започна да се нормализира”. 

Александров отбеляза, че има промяна при обемите на пазаруване след разхлабването на мерките срещу коронавируса, което обаче е и заради летния сезон, когато търсенето обичайно намалява. 

Гостът разказа, че компанията вече е увеличила капацитета на складовете си с 50% в подготовка за очаквания ръст на поръчките през есента. От разговора стана ясно още, че основен фокус на дружеството за момента е България, като след София плановете му са да се насочи към Пловдив, а през 2022 г. да създаде и склад във Варна, който да обслужва цялото Черноморие. 

Вижте целия разговор във видео материала. 

Всички гости на рубриката “Bloomberg TV Bulgaria Интервю” гледайте тук