Insider - архив

Неделя от 20 часа
Водещ: Бисер Варчев

Режимът на разпродажби на пазарите дава добри възможности за покупки

Бисер Варчев, водещ на предаването Insider, 6.10.2019 г.

20:32 | 6 октомври 2019
Бисер Варчев, водещ на предаването Insider
Бисер Варчев, водещ на предаването Insider

Пазарите са в режим на разпродажби, но това е само корекция, която ще ни даде добри възможности за покупки. Това каза Бисер Варчев, водещ на предаването Insider по Bloomberg TV Bulgaria.

„Защо обаче не сме по-мечи настроени въпреки някои негативни новини от седмицата“, попита водещият. Той обясни, че това, на което най-силно се уповават мечките е търговската война с Китай, която наранява китайския износ, в резултат на което се забавя и Европа, но не и САЩ.

Бисер Варчев обърна внимание на факта, че САЩ вече не са експортно ориентирана производствена икономика, а икономика, задвижвана основно от услугите.

„Така със или без търговска сделка, икономика, базирана на услугите, може да продължи да расте, макар и с по-бавни темпове“, посочи Бисер Варчев.

Отново сме началото на октомври, отново имаме силен долар и отново американската икономика се справя по-добре спрямо останалите държави. Това е само част от коментара и анализа на Петко Вълков, директор Частно банкиране в Първа инвестиционна банка, в предаването Insider по Bloomberg TV Bulgaria по темата за приликите и разликите при пазарите през 2018 и 2019 г.