Смарт час

Понеделник от 20 часа
Водещ: Живка Попатанасова

Взаимодействие между бизнес и образование - целта на модела STEM в датската система

Майкен Люке Лолк, CEO, House of Natural Sciences, Смарт час, 15.04.2019

21:15 | 15 април 2019
Майкен Люке Лолк, CEO, House of Natural Sciences. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Майкен Люке Лолк, CEO, House of Natural Sciences. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В House of Natural Sciences наблягаме на съвместната работа на образователните институции и бизнеса. Целта ни е те да си взаимодействат по-тясно, твърди Майкен Люке Лолк, CEO, House of Natural Sciences, в предаването "Смарт час" с водещ Живка Попатанасова по темата за функцията на модела STEM в датската образователна система.

"Това, което интересува младите, е как да променят нещо чрез този модел. Чрез съвместни проекти с компаниите можем да разберем как да направим бъдещето по-устойчиво".

Ние се фокусираме върху три основни елемента: учениците да срещат хора, които се обучават по този метод и да разберат как протича един техен ден, посочи Майкен Люке Лолк. "Важен елемент е и че се работи по предмети, свързани с модела, които да направят учениците по-мотивирани в реална среда. Ценно учениците да научат повече за възможностите за работа в това аспект", допълни тя.

"Компании в Дания работят по зелени технологии или възобновяеми енергийни източници. Тази сфера е много интересна. Има възможности в сферата на биотехнологиите и разработването на нови лекарства".

Целта ни е връзката между бизнеса и образованието от началното училище до гимназия, а после и в университети, да бъде постигната, разкри Майкен Люке Лолк.

Вижте целия разговор във видео материала.