SEC развенча някои конспиративни теории

Вони Куин, Bloomberg News

10:35 | 19 октомври 2021
Обновен: 12:23 | 19 октомври 2021
Преводач: Силвия Грозева

Меме акции

SEC развенча някои конспиративни теории около истерията с акцията на GameStop тази година. Нов доклад на комисията анализира периода, в който на сцената излязоха нови трейдъри, които изстреляха до небето акцията на GameStop и други меме-акции. Комисията казва, че няколко пазарни динамики са били в основата на процеса, включително къси продажби и плащания за поръчки. SEC не прави конкретни препоръки в доклада си.

Ваксина

Индия се доближава до прага от 1 млрд поставени дози, но пропастта между напълно ваксинираните и тези само с една доза расте. Данните на Bloomberg показват, че страната е поставила две дози на 20% от населението. За сравнение 51% имат само по една доза. Здравните експерти обясняват с няколко фактора данните, включително с по-малка необходимост заради малкия брой на случаите.

Хонконг

Администраторът на Хонконг Кари Лам влезе в болница със счупено рамо. Властите казаха, че паднала в дома си в понеделник вечерта. Според официалното съобщение Лам ще остане за наблюдение в болницата. Главният секретар Джон Ли ще поеме функциите й, докато е в болнични. Заседанието на изпълнителния съвет във вторник бе отменено.