Сингапур постигна 80% ваксинирано население

Юсеф Гамал Ел-Дин, Bloomberg

12:09 | 30 август 2021
Преводач: Силвия Грозева

Сингапур

Сингапур постигна 80% ваксиниране на населението, който е основен фактор за вдигане на повечето ограничения заради пандемията. Градът-държава изпревари повечето развити икономики. Властите свързват постижението с предпазливата си стратегия.

Австралия

Вирусът обаче продължава да върлува в Австралия. Сидни записа нов рекорден брой заразени – повече от 1200 за последните 24ч.

Ирак

Регионалните партньори на Ирак поискаха повече подкрепа на донорската конференция в неделя. Френският президент Еманюел Макрон и египетският му колега, както и топ дипломати от страни като ОАЕ, Катар, Кувейт, Саудитска Арабия и Турция понеса засега загърбиха съперничеството си, за да призоват за стабилност в страната. Участниците настояха, че основната цел е да се помогне на Ирак да се възстанови след десетилетия на война.

"Без значение какъв е изборът на САЩ, ще запазим присъствието си, за да се борим с тероризма в Ирак, докато терористичните групи действат в страната и докато иракското правителство иска помощта ни. Това са единствените ни две условия. Имаме оперативен капацитет, за да осигурим това присъствие, без" значение какви са американските решения", каза президентът на Франция Еманюел Макрон.