Boeing отложи старта на CST-100 Starliner

Лиза Рич, основател и оперативен директор на Xplore

14:30 | 4 август 2021
Преводач: Силвия Грозева

Логистиката на един космически старт е сложна. Трябва да стане както трябва.

Когато кажат, че го правят, това ще стане.

Междувременно очакваме да подобрят възможностите за скачване, така че да напредват заедно с програмата на НАСА за граждански екипажи. Също както SpaceX, които пратиха Боб и Джон до Международната космическа станция.

Когато постигнат целта и имат готовност да летят с астронавти на борда, повече хора ще могат да летят в космоса. Ще се увеличи техният брой, защото днес са само 600 души.

Възможностите са огромни, защото астронавтите, които излизат в орбита отварят вратите за развитието на космоса. Може да развиваме производство в космоса, което ще ни позволи да създаваме материали, които не можем да създаваме на Земята.

Представете си метална сплав, която е два пъти по-здрава, но два пъти по-лека. Колко ценна би била за космическата ни индустрия или за други.

Може да се създават нови материали, нови лекарства и други в среда на микрогравитация, която не можем да имаме на Земята.

Има големи плюсове от излизането в космоса за развойна и изследователска дейност, от които човечеството би се възползвало. Освен това може да правят разработки, да се правят открития и да се търсят възможности за работа в космоса с оглед комуникационните възможности спрямо това, което имаме днес.

Много хора не се сещат, докато използват wi-fi по време на полет или Uber, че тези услуги работят без проблем заради космоса. Той вече е част от живота ни.