Apple е от най-големите работодатели в Китай: Wedbush Securities

Дан Айвс, управляващ директор на Wedbush Securities

18:42 | 29 юли 2021
Обновен: 18:45 | 29 юли 2021
Преводач: Антон Груев

Както много от нашите зрители, които са влизали в магазините на Apple знаят, те имат значителна роля в популяризирането на цялата екосистема на компанията.

Магазините действително подпомагат продажбите, но в крайна сметка те представляват едва 10% от тях. Повечето продажби идват от онлайн канали и до голяма степен се дължат на 5G цикъла. А ние сме едва в началото му.

Мисля, че той може да се удължив зависимост от развитието на варианта Делта, но в крайна сметка осреднените прогнози значително подценяват търсенето на продукти на Apple. И мисля, че това си пролича дори през последните 3 месеца. 

Рискът от регулаторният натиск в Китай се усещаше и по време на технологичната война с митата между САЩ и Китай. Но Apple е важна и за Китай, защото е един от най-големите работодатели в страната. И Кук успя да се справи добре със ситуацията от гледна точка на доставките.

Не забравяйте, че всички айфони се произвеждат в Китай, но само 20% от тях се продават там. Ето защо най-важната информация от отчета на компанията е темпът на растеж в Китай и тя ще трябва да продължи да се справя с всички препятствия на този пазар.

Но ако разгледате регулаторния натиск от Пекин срещу китайските технологични гиганти, той е почти безпрецедентен. Затова и наблюдаваме преход на инвеститорите от китайските към американските технологични гиганти.

Apple продължава да се справя изключително добре със ситуацията и това си пролича от тримесечните резултати.