Bentley Continental GT3 е на биогориво в Пайкс Пийк

Хана Елиът, Bloomberg News

18:00 | 28 юли 2021
Обновен: 20:10 | 28 юли 2021
Преводач: Кирил Петков

Защо е Пайкс Пийк толкова отличително място? Не е сред най-известните, но е важно.

"Мисля че е поради приключението и предизвикателствата. Можете да посетите обикновена състезателна писта и целите ви няма да се променят особено", казва Рис Милън, професионален шофьор на Bentley.

"Получавате много информация. Не сте изправени само пред трасето. Трябва да преодолеете климата и всичко останало. Рисково е и зависи дали времето ще бъде във ваша полза. Но ако сте се подготвили и се справите, ако се окажете бързи и всичко мине наред в деня на състезанието, наградата е несравнима с която и да е друга по света".

Рис Милън ще кара Bentley на биогориво. Смята, че бъдещето на автомобилната индустрия е в електромобилите и това е алтернатива за стандартни коли с двигатели с вътрешно горене.

Още по темата

Миналата година Bentley обявиха стратегията си Beyond100 и инвестират във възобновяемото бъдеще, въпреки че ще отнеме известен брой години, докато светът стигне дотам и електромобилите станат обичайна гледка и лесен избор за потребителя.

"За нас възобновяемите горива са алтернатива, която може да се развива рамо до рамо с електрификацията. Те биха позволили на клиентите, купуващи нашите коли като W12 и V8 да продължат да ползват колите ни, както и колите, които притежават от много време. Възобновяемото гориво позволява да уловим въглеродния диоксид от атмосферата, било чрез биоетанол или същинско улавяне на въглероден диоксид и да произведем гориво без лоши последици за природата", казва Пол Уилямс, директор на Bentley Mulliner и Motorsport.