Amazon преосмисля съхранението на данни в облака

Мей-Лан Томсен Буковек, вицепрезидент AWS

17:06 | 27 юли 2021
Преводач: Силвия Грозева

Пандемията беше повратен момент. Всички компании от всички индустрии трябваше да влязат в облака.

Ние в AWS развиваме облачните услуги. Компаниите като Zoom, EpicGames успяха да постигнат изключително голямо ускорение с ръста на търсенето. Имаме и клиенти, чиито индустрии се свиват като туристическата – те могат да спестяват пари с тези услуги.

Относно ръста на данните – анализаторите очакват ръстът на дигиталните данни да стигне 40% за година. Всеки бизнес лидер, без значение от коя индустрия е, знае, че най-важните решения са къде да остави тези данни.

Block Express, които споменахте e последната иновация на AWS сред множеството други в облачните компютри, която ще ви помогне да изпратите данните си на правилното място.

Компаниите от години купуват традиционен хардуер за мрежи за съхранение на данни или SAN. Block Express е първият SAN в облака. Компаниите само тази година похарчиха над 22 млрд долара само за мрежи за съхранение на данни. Сега с Block Express те имат много по-добра алтернатива.

Имате дейността на SAN, но с възможностите на AWS. Това означава, че за разлика от стария модел, който много компании купуваха на килограм, защото не искаха да останат без нужното им за растящите обеми данни, сега плащате само за това, което ви трябва. Можете да разширите или намалите обема само за минути. Според вашите бизнес данни.