Бизнесът се оплаква от регулациите срещу образователните финтех в Китай

Вони Куин, Bloomberg News

17:00 | 26 юли 2021
Преводач: Мария Попова

Регулации

Поне шест компании листвани в континентален Китай са подали оплаквания на борсата след като Пекин нанесе удар по сектора на платеното извънучилищно обучение. Компаниите са подали оплаквания като оценяват риска от загуби за своя бизнес. Ден преди това, Пекин разкри драстичен план за промяна на технологичния образователен сектор, който е на стойност 100 милиарда долара. Планът забранява на компаниите преподаващи по учебната програма да реализират печалба, да набират капитал и да се листват на борсите.

Тайфун

Китай се подготвя за още изпитания след като тайфунът Ин-фа удари източния бряг, южно от Шанхай в неделя. 100 хиляди души трябваше да напуснат домовете си, а държавната телевизия обяви, че всички полети за понеделник са отменени, след отменените полети и през почивните дни. Шанхай отклони много от контейнеровозите, които трябваше да влязат в пристанището, което е един от най-натоварените корабни центрове.

Насоки

Водещият експерт по инфекциозни заболявания в САЩ каза, че страната се движи в погрешна посока след борбата с новата вълна от пандемията. Доктор Фаучи заяви, че вероятно ще не нужна трета реимунизационна доза, особено за най-уязвимата част на общаството. Пред CNN тай каза, че е проблем това, че половината от населението е все още с незавършена имунизация. Математически модели показват, че в най-лошия случай САЩ може да достигне дневен брой от 4 000 смъртни случаи какъвто имаше през зимния пик.

Инфраструктура

Говорителят на Конгреса, Нанси Пелоси не се отказва от плана за двупартийно подкрепен инфраструктурен пакет. Пред АВС, тя заяви, че няма да прибързва с подлагането на закона на гласуване. Демократите все още работят по подробностите на последващия пакет от социални разходи и данъци за 3,5 трилиона долара, който идва след настоящия план от 579 милиарда долара. Възможно е преговарящите от двете партии да обявят подробности от пакета още днес.