Първият от 15 месеца круиз отплава от Флорида

Джонатан Левин, Bloomberg News, Маями

21:26 | 21 юни 2021
Преводач: Силвия Грозева

Зад мен е корабът Freedom of the Seas на Royal Caribbean. Това е първият пътнически кораб, който ще напусне американско пристанище от 15 месеца.

Индустрията бе практически в локдаун заради пандемията.

"Много се вълнуваме, че най-после плаванията се подновиха. Работихме много със здравни експерти от цял свят. Променихме много от мерките на борда на корабите. Развитието на познанието бе изключително, нали", каза кап. Патрик Долгрен, старши вицепрезидент Глобални морски операции, Royal Caribbean

"През последните 15 месеца научихме толкова много. Светът научи много. Ваксината е основния фактор и променя правилата на играта за нас и цялото общество".

Компанията съобщи, че 650 души ще отплават на борда на Freedom of the Seas, който може да превозва около 4500 пасажери.

Всички те са били напълно ваксинирани. Освен това са доброволци и повечето всъщност са служители или са членове на техните семейства.

"Знам, че това е корабен израз, но сега наистина има нужда цялата команда да е по местата си. Буквално всички трябва да се съберат, да се обединят. Всички идват и се хващат за работа", каза Виктория Райън, служителка на Royal Caribbean. "Всички са изцяло ваксинирани и се чувстваме добре."