Кои са най-добрите награди за ваксиниране в САЩ

Дейвид Уестин, Bloomberg News

11:30 | 8 юни 2021
Преводач: Кирил Петков

Преди година отчаяно се нуждаехме от ваксини. Бяха ни обещани, но експертите се съмняваха. Според тях пристигането им може да отнеме години. И тогава се случи чудо.

Получихме не една, а няколко алтернативи - ключове за килийните врати на нашите домове-затвори.

"Колкото повече хора ваксинираме, толкова повече намалява вероятността от нова вълна", каза д-р Фаучи, здравен съветник на президента на САЩ.

Разпределихме ваксините през началните месеци, но сега срещаме ново предизвикателство - достигането на целта от 70% по пътя към пълна ваксинация. Президентът Байдън повдига темата възможно най-често в опитите си да я постигне преди крайния срок - 4 юли.

"САЩ навлиза в лятото значително преобразена спрямо миналогодишното лято. Това е лято на свобода, на радост, на събирания и празненства", каза Джо Байдън.

Но нека сме честни. Хората може и да слушат какво казва президентът, но са истински мотивирани от неща, които могат да докоснат. И наблюдаваме точно това в страната. Някои щати направо предлагат пари.

Охайо започна лотария, която вече изплати един милион на ваксинирал се човек.

Калифорния обяви дълъг списък с парични награди - до 1,5 милиона щатски долара.

И до момента Ню Мексико е пръв с обявения приз от 5 милиона долара ваксинация.

Но все пак това е групово усилие. Ваксинирах се за да защитя себе си от Covid-19, но и за да ви защитя от възможността да го прихванете от мен.

Тази седмица Anheuser-Busch обяви най-апетитните стимули във ваксинационна програма. Всеки американец ще я спечели - ако стигнем до целта от 70%. Всеки един от вас, който все още не се е ваксинирал, стои между нас и изпотената бутилка.