Индия с под 100 хиляди дневни случая

Симон Фоксман, Bloomberg News

10:32 | 8 юни 2021
Преводач: Силвия Грозева

Индия

Дневните случаи в Индия паднаха под 100 хиляди за пръв път от 2 месеца, но има опасения, че делта вариантът, за пръв път открит в страната, предизвиква сериозни гастритни симптоми, които не са типични за ковид. Данните от Англия показват, че делта вариантът повишава риска от хоспитализация и за последните 6 месеца е разпространен в над 60 страни.

Откуп

САЩ възстанови почти целия откуп, платен на хакерите за атаката над Colonial Pipeline през май. Властите обявиха, че са намерили 63 от общо 75 биткойна, проследени до получателите на откупа, който бе платен малко след атаката. Тя затвори най-големия бензинов тръбопровод в Америка. Това предизвика масов недостиг на горива по Източното крайбрежие.

Япония

Японската икономика се сви с по-малко от първоначално съобщеното през първото тримесечие. Спадът на БВП е с 3,9% до края на март спрямо последното тримесечие на миналата година. Това е много по-добър резултат от минус 5,1%, както се очакваше. Останалите данни показват ръст на заплатите за април, най-бърз от 2018г.

Данъци

Източници ни казаха, че се подготвя глобален данъчен план, за да може Amazon да бъде включен, въпреки че печалбата на компанията пада под предложения праг от 10%. Amazon оценява на 7,1% глобалната си оперативна печалба тази година. Една възможност е да се облагат индивидуалните операции както и печелившият облачен бизнес, а не цялата компания.