Училищата трябва да предоставят психологически, социални и академични услуги на децата

Ранди Уайнгартън, президент на Американската федерация на учителите

07:08 | 20 май 2021
Преводач: Петя Кушева

 

Учителите са изобретателни. Това е забележително. Те се научиха как да преподават дистанционно. Научиха се как да достигат до децата. Все още се нуждаем много повече от преподаване по интернет. Технологиите ще бъдат с нас завинаги, но се надяваме да бъде направено по начин, по който учителите ще са водещите.

Ще трябва да организираме услуги в училищата за подпомагане на емоционалното и социалното възстановяване, както и за академичното възстановяване.

В речта, която изнесох миналата седмица изложихме 10 идеи, които трябва да реализираме, както за възстановяването, така и за преосмислянето.

Реалното отваряне е първата стъпка, но наистина трябва да предоставим социални, емоционални и академични услуги на децата.

Твърдя също, че трябва да се намерят начини в този момент да се разпали отново детската страст за знания и да се фокусираме върху пълноценно образование.

Затова трябва да имаме консултанти. Трябва да имаме училищни психолози. Имаме нужда от медицински сестри. Трябва да можем да се справим с травмата, защото тя ще се прояви при децата по един или друг начин.

Но също така трябва да отделим внимание на това, което правим в кариерното техническо образование и да направим базирано на проекти обучение за неща, които наистина имат значение и са актуални в момента, като гражданско образование, наука, изкуство и музика, така че децата да искат да ходят на училище, да учат, да успяват и работят заедно с другите и да можем да преодолеем социалната изолация.

Трябва да направим всичко това едновременно.