Какво точно каза Мъск за доджкойн

Емили Чан, Ед Лъдлоу, Bloomberg

20:03 | 11 май 2021
Преводач: Петя Кушева

Илон Мъск направи своя дебют в „Събота вечер на живо“ миналия уикенд и нарече себе си „баща на додж“, което стана причина най-високо оценетата криптовалута да се отдръпне от високите си позиции.

За пръв път от 5 май насам тази валута падна под 50 цента. Цялата предистория около нея се дължи на това, че Илон Мъск щеше да участва в Събота вечер на живо. Това беше найнеделикатната тема. Знаехме, че предстои. Той постоянно пускаше туийтова по този повод. Дори, ако си спомняте, откри шоуто с това. Майка му беше на сцената. Тя каза, „Надявам се да си ми взел подърък за деня на майката, но се надявам и че не е доджкойн.“ Той каза: „Доджкойн е.“ И в този разговор непрекъснато се повтаряше въпроса: „Какво е доджкойн?“ „Какво е доджкойн?“ Накрая той отговори: „Да, измама е“

Но тя стартира като криптовалута на шега и отношението на Илон Мъск към нея продължава да бъде като към някаква шега.

Трудно е да се разбере, защото другата новина, която излезе на следващия ден, в неделя, беше че Space X, космическата компания на Илон Мъск, е приела плащане за малък лунен сателит, който Space X всъщност ще отведе в лунната обрита през следващата година, 2022, което е направено изцяло в доджкойн.

Всъщност неговия бизнес прави транзакции, като използва доджкойн.

Събота вечер на живо е скеч шоу. Той го третираше като скеч шоу. Споменаваше се неговата странна природа, наричаха го учен ракето-строител, „ето това е мозъка зад Тesla“, но всичко беше в духа на това скеч шоу. И когато говореше за криптовалутата беше до голяма степен в този тон.