Cisco се готви хибридният модел на работа да остане

Франсис Катсудас, изпълнителен вицепрезидент и директор на отдел Персонал, политика и цел в Cisco

18:15 | 26 април 2021
Преводач: Петя Кушева

Cisco ще инвестира 100 млн. долара за преодоляване на климатичната криза.  Можете ли да повярвате, че едва 2% от парите давани за благотворителност отиват за борба с климатичната криза. Затова ще вложим парите си в технологии и иновативните проекти, които могат да променят ситуацията. Има толкова много компании и стартъпи, които вършат страхотна работа и имат идеи. И те имат нужда от инвестиции и подкрепа, за да увеличат мащаба си. И точно това ще правим ние.

Да, в Cisco говорим за стратегическа неотложност. И това означава, че трябва да действаме сега, което правят и много други технологични компании. Това е страхотно, но трябва да правим стратегически ходове и за бъдещето. Мисля, че всички го знаят, но няма една страна или компания, която да промени статуквото сама. А това значи, че всички трябва да се обединим по различни начини.

Интересно, че казахте емоционално. Знаем, че служителите ни искат да работят по различни начини. Така че в индустрията до сега отидохме в крайностите – всички искат да работят от офиса или от дома. В нашата компания винаги сме имали хибриден модел и и все повече ще залагаме на него. Мисля, че наличието на избор ще бъде много важно за всички служители.

През последната година мисля, че случаите на професионално прегаряне се увеличиха и ще трябва да помислим как да извлечем най-доброто от нашите служители и как да използваме силните им страни.

В Cisco повечето ни цели могат да се постигат от разстояние и в бъдеще нашите служители биха искали да работят 2 или 3 дни от офиса.

Ние вярваме, че хибридният модел ще се продължи да се използва за постоянно. Съдим за това както от разговори с наши служители, но и от това, което става цялостно в сектора. И осъзнахме, че има различни видове работа и различни начини тя да бъде извършена. Затова ще се възползваме от нещата, които развиват иновациите и подкрепят връзката, интереса и ангажираността на служителите ни.  А те ще бъдат различни за отделните региони по света.