Уолстрийт с по-малко мачизъм не е задължително нещо лошо

Александра Лебентал, Houlihan Lokey

19:02 | 7 април 2021
Преводач: Петя Кушева

Не сме на етапа, когато всичко отново е отворено, но бих казала че има много разговори, които завършват с: „Дано да се срещнем на живо при следващия ни разговор.“ Тъй като е пролет, хората чувстват  желание за завръщане към някаква нормалност.

Не съм сигурна, че Уолстрийт с по-малко мачизъм е задължително нещо лошо. Но очевидно е, че ще се върнем към един свят, който ще бъде много различен.

Беше доказано, че е възможно да се работи и да имаме успехи, докато седим  дневната си, а семействата ни са в другата стая, но смятам, че младите хора най-вече имат нужда да се върнат в обстановка, в която взаимодействат със своя мениджър и колегите си, където ще научат онези неща, които не се научават в бизнес училището, в колежа, и които реално ще бъдат част от тях един ден, за да израснат и те самите в мениджъри.

Това продължава вече цяла година. Има голямо желание към завръщане, към общуване и взаимодействие с хората.

Може би все още се бутаме с лакти, но  да седнеш с някого от другата страна на масата, след нивото на конференциите проведени от екрана, наистина е доказало че помага при сключване на сделки, в бизнеса, за силните приходи на компаниите.

Но нищо не чоже да замени това да можеш да погледнеш някого в очите без посредничеството на компютърния му екран.