Credit Suisse сменя ръководството след колапса на Archegos

Сю Кийнън, Bloomberg

08:43 | 6 април 2021
Обновен: 09:12 | 6 април 2021
Преводач: Силвия Грозева

Акциите около Archegos се понижиха след края на търговията на Уолстрийт при новината за последната оферта от Credit Suisse, за която научи Bloomberg. 

Това става цяла седмица след като конкурентите разпродадоха акциите, свързани с Archegos=

Credit Suisse призна за значителни загуби, но все още не е обявила колко точно е изгубила. Новината, че във вторник ще дадат повече информация е може би добре дошла за инвеститорите.

Милиарди в нов кръг акции бяха предложени от Credit Suisse. Но това е само малка част от акциите, предложени за продажба от банките миналата седмица, търговия, която се оценява на повече 20-30 млрд долара, всички свързани с тези акции.

Научихме, че вероятно ще бъде обявено напускането на шефа на инвестиционната банка Брайън Чин, вероятно още във вторник.

Това съвпада със съобщението за загубите на банката.

Не знаем дали Credit Suisse, най-силно засегнатата от банките, свързани с колапса на Archegos Capital обмисля според запознати, да смени и директора за управление на риска Лара Уорнър, а главният изпълнителен директор Томас Годстайн явно е спасен и ще запази поста си.

Загубите, свързани с Archegos са в центъра на вниманието, особено след значителните загуби, свързани с проблемите около Greensill, за който Credit Suisse трябваше да замрази свързаните с него фондове.

Всички това повдигна въпроса дали Credit Suisse няма системен проблем с риска.