Facebook и Google да създадат свои правила

Алън Патрикоф, съосновател и почетен председател на Greycroft

20:00 | 26 март 2021
Преводач: Мария Попова

Мисля, че нямаме избор. Изправени сме пред позицията насочена срещу конкуренцията на тези компании, не само Twitter, но на всички големи играчи и от месеци обсъждаме дали те нямат твърде голям контрол над бизнеса и обмена на информация. Смятам, че това е несъмнен факт.

Винаги съм казвал, че Google е нещо полезно, ние не можем без Google.

Ако разговаряме пред камера и вие се усъмните в нещо, което казвам, можете бързо да го проверите в  Google. Така стоят нещата, това е част от живота ни. Същото важи и за Facebook и различните компании, които притежава.

Това има два аспекта – единият е контрола на икономическия растеж, другият е информацията и обмена на идеи.

Повтарям го толкова често, че вече звуча като развален грамофон. От две години твърдя, че тези комисии, тези разследвания трябва да бъдат проведени.

Ако аз бях на мястото на компании като  Facebook и  Google, щях да създам свои правила. Преди две години твърдях, че не трябва да се чака, че трябва да се наложат строги регулации.

Те знаят как могат да го направят. Аз не мога, но със сигурност има технологии които позволяват филтриране, макар че и при най-стриктното филтриране са възможни течове. Въпросът е как да се справим с това, което е преминало през филтъра на базата на правила. Но аз смятам, че те знаят как сами да осъществяват контрол.