Германия може да легализира немедицинската марихуана след Меркел

Борис Джордан, председател на Curaleaf Holdings

14:01 | 11 март 2021
Обновен: 14:13 | 11 март 2021
Автор: Мария Попова

Европейските пазари са доста различни заради лекия капиталов модел. Всичко, за което мечтаем в САЩ може реално да се направи в Европа. Разполагаме с един производствен обект, разполагаме с една площадка за отглеждане и можем да снабдяваме целия континент. Докато в Съединените щати трябва да изградим всичко това във всеки отделен щат.

В Европа капиталовият модел е по-лек, доста по-традиционен. Но е по-бавен и пазарът още се развива по медицинско-фармацевтичния модел, а не по модела за удоволствие.

Очаква Швейцария и Нидерландия да приемат закони за немедицинската марихуана тази година.

Ангела Меркел напуска поста си през септември и има вероятност Германия да направи стъпки в посока на модела за широко ползване през следващата година.

Ако Германия направи крачката и останалите плочки от доминото в Европа ще паднат. Така че, ние смятаме че моментът е подходящ.

Това е възможност, която не изисква големи капитали, а и в Европа има легален федерален модел. Можем да финансираме бизнеса си в Европа, като използваме традиционни банки и традиционни методи на финансиране.

Определено изпитахме известна слабост през четвъртото тримесечие заради безработицата и натиска върху потребителите.

Смятаме, че получените през декември 600 долара и тези 1400 сега определено ще ни помогнат до момента, когато икономиката започне да се възстановява през втората половина на годината.

Ако до края на годината постигнем 4% безработица, смятам, че ще имаме много силен пазар за марихуана. Така че, ние сме оптимисти и насоките ни са за 1.2 до 1.3 милиарда долара приходи, което е  почти 100% ръст спрямо миналата година, а това е преди придобиванията.