Curaleaf очаква Европа да е голям пазар

Борис Джордан, председател на Curaleaf Holdings

14:00 | 11 март 2021
Обновен: 14:14 | 11 март 2021
Автор: Мария Попова

Възможността е в над 700 милиона души – един пазар за канабис, който след време може да стане два пъти по-голям от американския. За момента, това е незаконен пазар с мащаба на американския пазар – за около 90 милиарда долара. Но на него има недостиг и ние смятаме, че това придобиване е важна стратегическа стъпка за нас с оглед на следващите 5-6 години, така че компанията да има своя растеж.

Европа ще бъде много голям пазар и затова вложихме 3% от пазарната ни капитализация, за да купим оператор номер едно в Европа и така да разширим работата и марките си на този потенциално много голям пазар.

Все още сме фокусирани предимно над американския пазар и така и ще бъде в обозримо бъдеще.

Това е най-големият пазар в света и той е много динамичен. Ние ще продължим с придобиванията и ще използваме органичния растеж в САЩ. Но една добра компания трябва да планира бъдещето си и да види откъде ще дойде растежа.

Не можем да игнорираме Европа. Както казах, това е вторият по големина пазар днес, но има потенциал да стане най-големият достъпен пазар в света. За по-малко от 300 милиона долара, ние удвоихме възможностите си за пазарно присъствие като отидохме там.

Фокусът ни е все още върху САЩ. Смятаме, че пълната легализация на канабиса ще стане факт през този президентски мандат, вероятно в края му.

Междувременно, вероятно ще имаме безопасно банкиране през следващите 12 месеца, а това ще намали капиталовите разходи на местните оператори.