Байдън удвоява поръчката за ваксина от Johnson & Johnson

Джо Байдън, президент на САЩ

11:10 | 11 март 2021
Автор: Ваня Дюлгерова

Не се поколебах да използвам правомощията си според Закона за военното производство за форсиране доставките на  ключови компоненти за производството на ваксини като оборудване, машини и суровини. И не става дума само за Johnson & Johnson и  Merck. Pfizer и Moderna също работят в тясно сътрудничество с нас за ускоряване доставките на милиони дози допълнително.

В резултат сега сме на път да разполагаме с достатъчно ваксини за всеки възрастен американец до края на май, месеци по-рано от всички очаквания. И днес нареждам на Джеф и екипа ми от Здравното министерство да осигурят допълнителното производство на 100 милиона дози и да закупят още 100 милиона дози от ваксината на Johnson & Johnson.

Правя го, защото в тези военни времена ни е нужна максимална гъвкавост. Винаги има риск от непредвидени трудности или нова нужда от допълнителна ваксинна кампания.

Могат да се случат много неща, могат да се променят много неща, ние трябва да сме подготвени. Разбира се, трябва да комбинираме чудото на науката и технологията на производството с масирана логистична кампания, за да ваксинираме над 300 милиона американци.