AmCham Китай иска Фаза 1 на сделката с Китай да се развива

Грег Джилиън, председатаел на AmCham в Китай

13:36 | 22 януари 2021
Обновен: 15:54 | 22 януари 2021
Автор: Петя Кушева

Първите ни две желания: повишена защита на интелектуалната собственост, по-добро съответствие между политики и тяхното приложение, което позволява национален достъп до отворения пазар за американския бизнес.

Справедливи правила за трансфер на технологии, повече прозрачност при субсидиите. И разбира се, искаме Фаза 1 на Търговската сделка да върви добре, така че нещата, за които току-що говорих, да бъдат разгледани по-енергично във Фаза 2. Но никой няма да говори за Фаза 2, ако Фаза 1 не постигне целите си.

Време е и винаги е било време за нашите членове да гарантират че работят по законен, морален и етичен начин.

Ние обаче не разполагаме с ресурси да отсъждаме или налагаме законодателство за това как суверенните правителства да работят заедно, защото както знаем те имат диаметрално противоположни възгледи и изявления по въпросите и фактите.

Ние нямаме начин да ги променяме.

Ние се съобразяваме. Когато има ясен път за нас как да се съобразяваме и как да правим бизнеса си, ние го правим.

Спазваме закона, където оперира бизнеса ни. Трябва да спазваме законите и в САЩ, и в Китай. Понякога е трудно, защото тези закони могат да си противоречат. Оказва се, че предизвикателствата свързани със спазването на закона никога не свършват.

Правим всичко възможно, разговаряме с регулаторите и казваме: „бих искал да направя това, което искате от мен, но то ще ме изложи на риск от нарушаване на този регламент“. Просто продължаваме диалога и сме открити и честни относно предизвикателствата пред нас и ги молим да ни помогнат с решенията.