Възстановяването на ресторантите: Кафе на тротоара

Шеф Даниел Булу, собственик на ресторант и главен готвач

07:40 | 24 декември 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Обичам работата си заради невероятния екип, с който работя, но и заради клиентите ни, за които готвим.

Понякога да влагаме прости съставки и ги претворяваме в нещо запомнящо се, в незабравимо гастрономично преживяване от трансформацията на едни прости съставки.

Тревожех се за персонала си, защото уволнихме толкова много хора.

Отначало започнах да полагам основите, от човек на човек, от името на Даниел Булу, и набрахме 550 хиляди долара, от човек на човек - заедно, с които да подпомогнем персонала си и продължихме да го правим през цялата пандемия.

Изградихме кафе на тротоара с идеята за нещо, което никога не сме правили преди, че Даниел ще продава от кафе на тротоара, от павилион, отопляем павилион, изградихме го, защитен от лошото време. И той работи много добре, хората го обожават.

Силно сме загрижени какво повече можем да направим за общността си, за хората в по-лошо социално положение, също за училищата, в които бихме могли да ги вдъхновим да изберат нашата професия.

И така да им помогнем не само в избора, а и в обучението, да ги поведем по професионалната пътека, която евентуално ще ги отведе до успеха.

Аз самият се нуждаех от насърчение и менторство, когато бях млад, избрах да работя от съвсем млад и обучението ми наистина беше много стръмно и трудно.

Мисля, че все още не можем да създадем подобно нещо за деца, които още ходят на училище, …но да речем, вместо да се занимават с музика, спорт или някоя друг извънкласна дейност, можем да им предложим кулинарен курс в обучението им. Така че наистина да ги насърчим и вдъхновим един ден да станат велики шеф-готвачи в бъдеще.

Даниел се заема с кулинарията на 14 г, а на 17 е в челната десятка като „Най-добър стажант-готвач на Франция“.