Налице е голяма надежда за дистрибуция по целия свят

Майкъл Милкън, ръководител на Milken Institute

13:59 | 8 декември 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Налице са 214 ваксини, 300 антивирусни препарата и препарати с антитела. 30 ваксини са вече приложени на хора.

Знаем, че Великобритания одобри ваксината на Pfizer, Съединените щати ще я одобрят тази седмица и ще започне дистрибуцията й в страната. Тя ще се разпрати по целия свят.

Всяка от тези ваксини може да бъде произведена в над милиард дози. Китайската ваксина на Biotech също се разпространява и ще бъде одобрена в Индонезия, Мароко, ОАЕ и в други държави.

Bloomberg News съобщи, че през януари и февруари се очаква одобрение на ваксините на AstraZeneca и Johnson & Johnson.

Изглежда имаме между 5 и 10 милиарда дози ваксини, антивирусни препарати от Regeneron, които са одобрени за спешно приложение.

Regeneron затвориха мощностите си в Северна Америка преди 8-9 месеца и преместиха линиите си в Европа, за да се подготвят да произвеждат антивирусните си препарати.

Roche, която е основният им конкурент подписа договор с Regeneron и от януари те ще започнат съвместно производство.

Налице е голяма надежда за дистрибуция по целия свят.

Ясно е, че опустошението и трагедиите причинени от тази пандемия по света ще останат с нас. Последиците за психичното здраве ще са дълготрайни.

Но аз съм напълно убеден, че светът осъзна, че е невъзможно такъв проблем да се реши само в Северна Америка или Южна Америка, или Европа, или Азия. Той трябва да се реши в Африка, в Европа и на всеки континент, за да се сложи край на пандемията.