Кой води това крипто рали

Теди Фусаро, главен оперативен директор Bitwise Asset Management

18:46 | 7 декември 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Различното този път в сравнение с предишните ръстове на крипто е в това, че стана много трудно за професионалните инвеститори да нямат мнение.

В даден момент ще стане така, че ако управляваш парите на хората и си професионален инвеститор, не си вършиш работата, ако нямаш мнение.

Не мисля, че сме стигнали дотам, но ако седнем и анализираме класовете активи, ще си създадем мнение.

Ще станем  купувачи.

Това започваме да забелязваме от края на лятото.

Не казвам, че всеки ще стигне до това заключение, но това са случайните купувачи в последните месеци.

Няма съмнение, че фактът, че PayPal и Square приемат плащания с биткойн се отразява значително и там динамиката е същата, както и след участието на останалите компании.

Хората да не подценяват обхвата на PayPal.

Всъщност ако присъствате на инвестционните комисии или на срещи на мениджъри на инвестиции, в момента всички те трудно намират по-различно решение от крипто.

Всички публични компании, или повечето от тези, които обявиха,че се насочват към биткойн или крипто валутите или че са купили са възнаградени от пазара.

За не забравяме че това става на гърба на класовете активи с фиксирана доходност.

Има ограничена емисия на биткойн и другите крипто валути.

След като този сегмент започва да се пренаселва, а предлагането е ограничено, на масата не остават много места.

В резултат цената расте.

Има значителен риск, включително и регулаторен и трябва да се имат предвид. Класическа черта на предишните бичи пазари на крипто е вкусът, който хората развиват към биткойн като започнат да инвестират в него. После тръгват да се оглеждат и сред останалите активи в този сегмент.

Всъщност смятаме, че етериумът ще стане може би най-важната тема на 2021г.

Рискът е в това, че хората и инвеститорите не анализират както трябва тези допълнителни активи. Особено хората, които работят други неща нямат време да обмислят тези рискове, за които стана дума.

Затова е важно, когато инвеститорът започне да се насочва към останалите криптовалути, които е естествено, да се насочи към инвестиране в индекс, което е подходът на много професионални инветитори. Смятаме, че това е очакваната динамика.