Shell се надяват Байдън да ускори борбата срещу климатичните промени, част 2

Бен ван Бьорден, директор на Royal Dutch Shell Plc

09:38 | 5 декември 2020
Обновен: 09:42 | 5 декември 2020
Автор: Петя Кушева

Не съм гражданин на САЩ, така че не гласувах на изборите и затова не коментирам пригодността на кандидатите. Но е рано да се каже в този момент какви точно ще бъдат политиките на администрацията на Байдън – Харис, но мисля, че присъединяването към Париж е доста добро начало.

Някои от идеите, които стоят зад зелената сделка също не са лоши, но в крайна сметка всичко опира до практическите неща, които ще имат значение и ще трябва да видим какво ще излезе. Но цялата основна идея за повече сътрудничество, по-прогресивни политики, които работят усилено върху емисиите – това са същите неща, за които ние се застъпваме като компания.

Администрацията не е действаща все още. Обикновено винаги сме имали добри контакти с всяка администрация във Вашингтон. Вярваме, че ще имаме ръководство от световна класа в системата на енергетиката, а също и относно политическите мерки, които могат да бъдат предприети.

Имаме много добра представа как работи системата на енергетиката в САЩ  и как може да се развие и сме готови да споделим нашите мисли и идеите си с тази администрация по същия начин, както го правим в Европа.