Как да отидеш в колеж в САЩ без пари

Мадисън Милс, Bloomberg Quicktake

12:33 | 3 декември 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Как да учите безплатно в американски колеж?

Нещата, на които не Ви учат в училище.

Близо 69% от абитуриентите през 2018 г са взели заеми, за да си позволят да учат в колеж. И докато вземането на заем може и да е неизбежно, има и някои други начини, чрез които да стигнете до колежа без заеми.

Първо, направете  добро проучване. Разберете разликите между грантове и стипендии.

Федералните грантове често са форма на помощ за нуждаещите се и те се предоставят от правителството. Можете да си осигурите достъп до тези грантове като се регистрирате в сайта за федерална помощ всяка учебна година. Ако доходите на семейството Ви са под определен минимум, можете да получите известна сума от федералното правителство.

След това имаме и стипендии, които често се отпускат според заслуги, нужда или комбинация от двете. Стипендиантски програми като QuestBridge свързват студентите с  ниски доходи и високи постижения с колежите, в които те могат да учат безплатно. За да сме пределно откровени, аз самата съм със стипендия на QuestBrigde и именно така си платих колежа.

Също така можете да кандидатствате за местни стипендии, което е страхотен вариант, защото по правило там конкуренцията е по-малка.

Проверете и местните си организации като Търговската камара или Организацията на жените-бизнеслидери и вижте дали те предлагат някаква помощ.

И накрая, кандидатствайте, кандидатствайте, кандидатствайте! Ако имате начин, кандидатствайте за цяла палитра стипендии и така накрая ще можете да си платите обучението.