Daimler очаква голямото търсене в Китай да се запази през Q4

Харалд Вилхелм, финансов директор на Daimler

18:13 | 26 октомври 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

От гледна точка на способността да планираме, разгледахме резултатите от третото тримесечие и голямото търсене, което отчитаме на различните ни пазари. Дори в момента това си личи и от представянето ни през вече изтичащия месец октомври. Така на практика една трета от 4-тото тримесечие приключи.

Разбира се, че е трудно да предвидим какво ще стане с втората вълна от Ковид през ноември и декември.

Ето защо всичко е условно, но искам да подчертая, че отчитаме голямо търсене за продуктите ни. Вече имаме достатъчен опит и добри резултати от гледна точка на разходите и финансовата дисциплина и това е нещо, което искаме да пренесем и през последното тримесечие, като вземем предвид неизвестните фактори.

Ако разгледаме пазарите, през третото тримесечие, Китай се отличава със своя ръст на годишна база, който достига 24%. Бих искал да посоча и германския пазар, който се промени значително през този период.

Той също надмина нивата от 2019г и мисля, че представянето му беше добро.

През четвъртото тримесечие очакваме голямото търсене в Китай да се запази, а останалите пазари постепенно да се възстановят. Това са очакванията от географска гледна точка.

През третото тримесечието, нашите всъдеходи се радваха на много голямо търсене, особено GLA и GLB, но също и GLS.

Новата S класа също ще бъде представена скоро. Но дори сегашният модел е едноличен лидер в своя сегмент, което е изключителен успех. Ако ми позволите да погледна и отвъд тази година, очаквам страхотно представяне от продуктовата ни гама.

През 2021 ще излезе новият модел S-класа, новата C-класа, както и EQS. Така че ни предстои изключително силен продуктов цикъл.