Daimler: Веригите на доставки се възстановиха

Харалд Вилхелм, финансов директор на Daimler

16:00 | 26 октомври 2020
Обновен: 18:21 | 26 октомври 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Трябва да различаваме оперативното и финансовото представяне на партньорите ни. Ние, разбира се следим и двете.

При първата вълна и ограниченията заради Ковид 19 през пролетта и лятото доказаха устойчивостта на снабдителната верига. Въпреки ограниченията, спряното производство и след това възстановяването му. Това беше резултат от старателната подготовка на доставчиците, но и на нас.

Ето защо не загубихме нито едно от тях през този период. Как е възможно това?

Дължи се на управлението на риска и предвиждането на евентуално забавяне, което беше преодоляно. Този опит ще ни помогне да се справим с бъдещия риск от евентуално затваряне и определено ще приложим същите практики.

От гледна точка на финансовото състояние, цялостната ситуация увеличава натиска върху компаниите. А различните правителства въведоха мащабни пакети стимули. Мисля, че това е тяхна задача.

От нас също се изисква много, ето защо трябва внимателно да управляваме собствените си ресурси и да ги насочим към собствения си баланс. Но наблюдаваме ситуацията внимателно, за да сме сигурни, че няма да има внезапни прекъсвания.

Що се отнася до финансовата стабилност, това е отговорност на снабдителната верига. Те трябва да се справят със собствени средства, но и чрез финансовите пакети, които правителствата предлагат.