Тръмп: Байдън иска социална медицина

Откъс от последния ТВ дебат Тръмп-Байдън

09:00 | 25 октомври 2020
Обновен: 12:06 | 25 октомври 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Джо Байдън, бивш вицепрезидент, кандидат-президент на САЩ: Разликата между мен и президента е в това, че не считам здравеопазването за привилегия, а за право. Всеки трябва да има право да получи достъпно здравеопазване. И съм много горд с плана си, подкрепен от всички основни синдикати, както и от цяла палитра други хора, реално заети в медицинската сфера.

Това ще спаси човешки животи. И ще даде възможност на някои хора да осигурят здравеопазване на децата си. Колко от вас се тревожат и нощем се въртят в леглата си, като си мислят какво, за Бога, ще правя, ако се разболея?

Защото сте загубили здравната си застраховка, защото компанията ви е потънала? Ние трябва да осигурим здравни застраховки на хората на достъпна цена. Ето това права аз.

Доналд Тръмп, президент на САЩ:  Беше вицепрезидент 8 години. И това не беше, да речем, преди 25 години. Беше преди 3 години и 9 месеца, просто неотдавна, нали така? Преди по-малко от 4 години. Той нищо не направи. Не го направи.

Иска социална медицина. Но не го иска наистина.

Вицепрезидентката му, тя е по-либерална от Бърни Сандърс и иска това още по-силно. Бърни Сандърс иска това. Демократите го искат. Ще получите социална медицина, както  искахте да постъпите с фракинга: „Няма да допуснем фракинга. Ще спрем фракинга. Ще спрем фракинга.”

После отива в Пенсилвания след като го номинираха, имаше голям късмет, че изобщо го номинираха. Отива в Пенсилвания и казва:”Е, ще имаме фракинг.”

Вие изобщо не повдигате този въпрос. Но някой трябва да зададе въпроса.

Джо Байдън, бивш вицепрезидент, кандидат-президент на САЩ: Отговорът ми е, че хората заслужават да получат достъпно здравеопазване. Точка.

Проектозаконът за здравеопазването на Байдън ще даде това достъпно здравеопазване при по-ниски вноски.

Това, което ще направим ще ни струва някакви пари. Ще струва над 750 милиарда долара в рамките на 10 години, за да го направим. И ще има по-ниски вноски, ще можете да си купите по-достъпни здравни планове, по-евтини здравни планове, да намалите вноските си, ще се справите с неочаквани високи здравни разходи.

Значително ще свалим цената на лекарствата.

Той само говори за това. Не си е мръднал и пръста за нищо в здравеопазването. За нищо!