Porsche Китай: Продажбите са по-добри от всякога

Йенс Путфаркен, Главен изпълнителен директор на Porsche в Китай

14:44 | 29 септември 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Има доста голямо отклонение, защото очевидно Китай беше затворена първа, а пандемията започна в края на януари и февруари, но тя беше и първата страна която излезе от тази ситуация.

Докато Европа започваше да затваря, Китай отваряше.

И това до голяма степен обяснява защо продажбите ни приеха V-образна форма.

Имахме силен спад през февруари, но със започването на март до юни имахме много добро възстановяване. И всъщност ако погледнете броя на поръчките ни в момента, по-добре е от всякога.

 

Бих казал, че сме внимателни оптимисти че ще постигнем нивото на 2019 и дори има потенциал за нова рекордна година през 2020 за Porsche Китай.

Общата тенденция, която можем да видим е, че китайските клиенти в момента купуват индивидуална мобилност. Вместо да използват обществен транспорт, търсят коли. Затова пазарът на коли се представя доста добре в Китай като цяло.

Виждаме също, че специално нашите клиенти, които пътуват много, харчат много пари за пътуване, хотели, ресторанти извън страната. Те са в Китай и имат средства да инвестират в потребление.

Ако обедините тези две неща – частна мобилност или частен транспорт и ако имате средствата да повишите консумацията, тогава потенциално изборът е Porsche.