Йошихиде Суга ще поеме поста премиер на Япония

Ед Роджърс, директор и инвестиционен директор на Rogers Investment Advisors

18:47 | 14 септември 2020
Обновен: 19:05 | 14 септември 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Ед Роджърс, директор и инвестиционен директор на  Rogers Investment Advisors обсъжда смяната на ръководството в Япония и последиците за политиката на страната, икономиката и финансовите пазари. Японският главен секретар на кабинета Йошихиде Суга бе фаворитът, който се предполагаше че ще стане следващият премиер.

Суга бе избран днес за лидер на управляващата в Япония Либерално-Демократическа Партия (ЛДП) на вътрешно-партийни избори, като получи 377 гласа срещу 89 за Фумио Кишида и 68 за Шигеру Ишиба, негови съперници. 

"Какво означава това по отношение на политиката? В краткосрочен план, много малко промени, но в средносрочен план, ако няма извънредни избори, когато историята разглежда администрацията на Абе и трите стрели, то оценката ѝ ще бъде, че той е положил важните основи, които ще позволят на Япония да направи гигантски скок напред. Той обеща такъв гигантски скок напред с третата стрела на структурните промени. Не го осъществи напълно, това е ясно. Всички са съгласни, че затова и той напуска по-рано. Но основите за голямата реформа са положени и за това той ще получи признание. Дали Суга е човекът, който ще успее? Скоро ще видим."

Вижте продължение на разговора тук: