Какви технологии използва ClimaCell в метео услугите си

Шимон Елкабец, главен изпълнителен директор и съосновател на компанията ClimaCell Inc.

13:12 | 30 юли 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

ClimaCell подпомага  всички организации по-добре да управляват климатичните предизвикателства. На първо място, опитваме се да подобрим прогнозата за времето чрез прилагане на моделите ни по цял свят и наистина да засечем промени в хипертесен местен обхват. Но по-важният елемент е, че създадохме платформа за климатично разузнаване, която взема прогнозата за времето и я превежда в това какво значи тя за бизнеса и действията, които бизнесът трябва да предприеме.

Макар и да не можем на практика да спрем промените в климата, има фактори, които можем да смекчим и да спомогнем за предотвратяване на щетите, които те носят.

Основната ни технология, в общи линии комплексът на прогнозната ни технология се състои, първо, от един сензор и второ, от моделен компонент.

И дори на места, в които данни от собственика не са достъпни, като вземем публично достъпни данни от сателити до какво ли още не, и като приложим собствения си математически модел с висока резолюция, ние в общи линии можем значително да подобрим прогнозата за времето. Така че това всъщност е част от ключовата ни инициатива, да сме в състояние да правим глобални прогнози за времето.

Можем да осигурим това още от ден първи за всяка точка на планетата. Очевидно, колкото повече данни имаме, толкова по-добре. Но имаме и други, все още малки инициативи, които би трябвало да ни помогнат в следващите няколко години по отношение на наличието на сензори в много места.