Джек Клайн не очаква ралито на златото да спре, част 2

Джейк Клайн, изпълнителен председател, Evolution Mining

18:21 | 24 юли 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Златото се смята по-скоро за валута, но в тази ситуация инвеститорите, които търсят възможности, искат такива класове активи, които имат експозиция към икономиката като цяло.

Ще продължават да търсят възможности и стойност. И златото и среброто – особено среброто ще продължава да пази своята стойност, защото като братовчед на златото е смятано за актив, който я задържа.

Прогнозата за 2000 долара за тройунция е все по-често споменавана от анализаторите и тя се подкрепя от фактори като средата, в която държавите имат нужда да печатат пари, програмите за фискални стимули. Австралия обяви рекорден дефицит, най-голям от Втората световна война насам.

Има необходимост от фискални стимули и в среда, в която реалната доходност е паднала до почти нула, в някои случаи и под нея – има вълна от пари, които си търсят дом. И отново се връщаме към факта, че златото е валута, която не може да бъде печатана. То излиза все по-напред в мислите на инвеститорите.

Всеки търси експозиция към златото, а нашата работа е да станем привлекателни за тези инвеститори, коментира Г-н Клайн в интервю за Bloomberg.