Проследяване на контакти, без нарушение на личните данни, част 2

Одри Тан, министър на цифровите технологии на Тайван

14:35 | 22 юли 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Един от най-важните елементи в киберсигурността е специализираното търсене на заплахи и съюзяване в противника. Това означава да наемете хакери, които да работят за вас, за да откриват слабите места в системата и да ви дадат възможност да мислите по начин, по който мислят нападателите.

Това е нещо като обучение в реална обстановка, но без последиците, ако хакерите получат достъп до информацията. За основните публични държавни услуги, например тестов полигон за автономни коли използващи 5G или нашата дигитална борса наречена Sandstorm.io.

При подобни случаи каним бели хакери за по 6 месеца, за да опитат да разбият системата преди да я пуснем за широката общественост. Ако те открият общи уязвимости в системата, които са нещо като медал на честта, ние им плащаме добре и се отнасяме добре с тях. В Тайван, дори белите хакери могат да развият много доходоносни кариери. Те нямат нужда от упражнения, защото буквално на всеки час се появяват реални случаи.

 

Освен това често се срещате с президента и министрите и получавате страхотно отношение, почти като на национален герой, за да не се обърнете към тъмната страна, която винаги е много привлекателна.