Либайн: Наесен класовете ще са хибридни

Фил Либайн, директор на All Turtles

14:33 | 21 юли 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Ние смятаме, че трябва да приемем факта, че всичко в света в бъдеще ще бъде хибридно. Смесица между лични и виртуални срещи.

Нищо повече няма да се прави само лично.

Дори и след края на пандемията.

Винаги някои хора ще са място лично, а други – не. И ще имаме хибрид между лайв и предварително записани неща. И трябва да започнем да си правим инструментите, с които хибридното преживяване да е по-добро, отколкото реалното.

В първото поколение на тези продукти всички се опитват да решат как да направят онлайн преживяването също толкова хубаво, както едно време.

Но това е обречено на провал.

Не можете да го постигнете. Трябва да го прескочите.

Да използвате нови неща, за да го подобрите.

И да, онлайн образование или хибридно образование с присъствие на някои хора и други – онлайн. Това за нас е най-добрия сценарий. Но това се отнася и до публичното говорене, до изпълненията, до търговските презентации.

Ще зависи от различните индустрии и компании. За нас в областта на познанията, ние сме доста продуктивни в дистанционната работа.

Аз самият първо бях скептично настроен.

Винаги сме имали много офиси в различни градове и страни. Но във всеки офис хората бяха заедно. И винаги съм си мислел, че като работя от дома, всъщност не винаги работя.

Толкова много мои непредвидени срещи на кафе и размотаване –

Но накрая  промених начина си на работа. Сега мога да общувам много повече и при това много по-съсредоточено.

Но наистина продуктивно.

Така че за щастие ние работим в областта на знанието, инженерните науки и вероятно ще се развиваме хибридно завинаги. Няма смисъл да пътуваш по един час до работа на ден, за да седнеш в някакъв общ офис. Има ли смисъл?

Сигурно ще намерим нови възможности да се събираме. Да правим заедно разни неща, когато отново може. Но не всеки може – има и други индустрии, където нямат избор, освен да се събират заедно.