Мнучин за удължаването на срока на данъчните декларации

Стив Мнучин, финансов министър на САЩ

13:17 | 24 юни 2020
Обновен: 13:17 | 24 юни 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Министърът на финансите на САЩ каза, че администрацията може да обсъди второ удължаване на срока за подаване на данъчни декларации заради пандемията.

„Мислим за това”, каза Мнучин по време на виртуалната конференция Bloomberg Invest Global. „В момента не мисля да го правя, но може да го обсъдим”.

Отсрочката би дала на данъкоплатците още време да попълнят данъчните си декларации и да направят дължимите плащания. Данъчната служба на САЩ удължи до 15 юли крайния срок за това, който изтичаше на 15 април.

Мнучин би могъл да направи отсрочката административно, без да иска одобрение от Конгреса.

"Поне в момента не възнамеряваме да го направим, но разглеждахме и такъв вариант. Радвам се да кажа, че тогава това със сигурност беше правилното решение. Опасявахме се, че хората нямаха достъп до своята документация или счетоводители", каза Мнучин в интервю за Дейвид Рубинщайн. 

"С радост мога да кажа, че подадените данъчни декларации са намалели само с 10% на годишна база. Както и възстановените данъци.

И по-голяма част от американците подадоха данъчните си заявления. Повечето от тези, които трябваше да възстановят част от данъците го направиха.

Искам да призова всички американци, ако може да подадете данъчните си декларации, направете го. Особено ако смятате, че са ви надвзети данъци. А с наближаването на крайния срок през юли, ние внимателно ще разгледаме декларациите ви".